În curînd: deschiderea „stagiunii” la Filiala Cluj a Uniunii Scriitorilor

Posted on septembrie 5, 2019

9În curând, sub bagheta aceleiași inspirate și neobosite „dirijoare”, Irina Petraș, începe o nouă „stagiune” la Filiala Cluj a U.S.R., cu un triplu eveniment:

Joi, 12 septembrie 2019, ora 12, la sediul Filialei

  1. Șezătoare literară comemorativă. Îi vom evoca împreună pe cei plecați de curând dintre noi. Pentru ultimii doi ani, lista e deja lungă:

Dorin ALMĂȘANU, Leon BACONSKY, Ștefan BITAN, François BREDA, Vasile DÂNCUEGYED Péter, FABIAN Sandor, Virgiliu FLOREA, JANCSIK Pál, KISS János, Ioan MUȘLEA, Iuliu PÂRVU, George SAVU, Aurel SASU, Teodor TANCO.

Firește,  evocările pot merge oricât de mult în urmă. Pentru buna desfășurare a șezătorii, m-aș bucura dacă mi-ați da de știre pe cine doriți să evocați.

*

  1. Lansarea albumului Viața literară în imagini. 1949-2019.

Pentru dubla aniversare din acest an, am editat, prin Editura Școala Ardeleană și cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Cluj-Napoca, două volume:

– 70, volum aniversar (330 pagini), care a fost lansat la FestLit Cluj, în iunie (Cei care nu-l au îl mai pot primi). Volumul a fost remarcat deja în România literarăTribuna, Contemporanul…

*

– Viața literară în imagini. 1949-2019 (176 pagini), album gândit ca o completare la volumul aniversar 70.

Este însoțit de un CD care conține în format pdf câteva dintre volumele identitare ale Filialei: Viața literară la ClujScriitori ai Transilvaniei. Dicționar critic ilustratTransilvania din cuvinte70 și Viața literară în imagini.

*

  1. Vernisaj la Galeriile revistei Steaua:

Expoziția de pictură  Irina Petraș, Viața mea de zi și noapte.

*

Pentru conformitate,

Irina Petraș

0740 827551
*