Liviu Antonesei lansează a doua ediție a unei importante cărți cu valoare de mărturie: „Jurnal din anii ciumei”

Posted on februarie 13, 2020

8*

După 30 de ani, jurnalul lui Liviu Antonesei (apărut în primă ediție la Editura Polirom, în 1995, de negăsit astăzi) rămîne la fel de interesant, dramatic, provocator, acuzator, sagace revelator  al unei realități sumbre dar, hélas!, și actual!

Mă bucur mult pentru această reeditare, necesară mai ales pentru generațiile mai tinere. Dar, pentru că am rămas și eu (cu „ajutorul” unor prieteni!) fără exemplarul dăruit mie de autor cu prilejul apariției primei ediții, mă bucur că voi putea „reîntregi” un important „triunghi” diarist alcătuit din (în ordinea apariției primelor ediții) Ora oficială de iarnă de Stelian Tănase (1995), Jurnal din anii ciumei de Liviu Antonesei (1995) și, cu voia cititorilor, Fragmente salvate. 1975-1989 (1996), de subsemnatul. Acestea trei au și fost „lansate”, împreună, în 1996 la Biblioteca Județeană „G. Barițiu” din Brașov, cu participarea extraordinară a regretaților Adrian Marino, Gheorghe Crăciun, Alexandru Mușina și Andrei Bodiu.

Regret mult că nu voi fi prezent la Iași. Postez acest anunț – și invitație, pentru cei care se află mai aproape – ca pe un fel de (firavă, totuși) compensație.

Adaug și invitația – video și audio – a autorului:

Lansare de carte. „Jurnal din anii ciumei” de Liviu ANTONESEI

*