Alexandru Tomescu și vioara lui „Stradivarius” într-un concert caritabil de sprijin pentru Fundația „Doina Cornea”

Posted on martie 4, 2020

6În 7 martie, de la ora 19.00,

în Sala Auditorium Maximum a Colegiului Academic al Universității Babeș-Bolyai din Cluj, va avea loc

concertul caritabil „Lumina din întuneric”,

urmat de prezentarea unei licitații de obiecte personale şi obiecte de artă create de Doina Cornea, din colecția familiei.

*

*

DIN PROGRAM:
Recital de vioară Alexandru Tomescu;
Ansamblul Flauto Dolce, cu instrumente de epocă;
Prezentare Licitație de obiecte personale şi obiecte de artă semnate Doina Cornea, din colecția familiei, organizată de ArtMark.

*

„Societății românești de azi îi lipsesc multe, dar nimic nu-i lipsește mai mult decât modelele umane – acele personalități exemplare care prin opera și viața lor merită a fi amintite, omagiate și imitate, și după ce nu mai sunt printre noi. Doamna Doina Cornea (iată un nume care nu poate fi folosit nici după moarte fără atributul de politețe) ne-a ținut tuturor locul și a reprezentat poporul român în fața restului Europei ani la rând – un model și o remușcare că nu aveam curajul să-i urmăm exemplul. Acest exemplu trebuie să rămână viu în continuare, pentru ca și următoarele generații să-i poată învăța dăruirea și îndrăzneala. De aceea, nu e nimic mai necesar și mai firesc decât un muzeu Doina Cornea în casa ei de la Cluj, acea casă care rezistă în fața istoriei, nu numai în realitate, ci și în fotografiile de urmărire din dosarul ei de securitate”, a declarat scriitoarea Ana Blandiana.

*

Află mai mult despre semnificația și scopurile evenimentului, direct de la fiul Doinei Cornea, Leontin Iuhas, aici:

*

Posted in: In Memoriam