23 mai 1990. Un interviu acordat lui Emil Hurezeanu, pentru „Radio Europa Liberă”, în direct din Piața Universității

Posted on mai 24, 2020

823 mai 1990 – România post electorală, a doua parte a unui program special difuzat la Radio Europa Liberă în 23 mai 1990. Moderator: Victor Cernescu. Colaborează: Emil HurezeanuNestor RateshVictor EskenasyJustin Liuba și Șerban Orescu. Din sumar: tur de orizont al principalelor evenimente internaționale; un interviu în Piața Universității din București cu Vasile Gogea, redactor-șef adjunct al revistei „Astra” din Brașov; reacții americane privind alegerile din România; președintele Partidului Național Liberal Radu Câmpeanu e citat de agenția Reuter cu declarația că alegerile din 20 mai au fost frauduloase în proporție de 20 pînă la 25 la sută, frauda petrecîndu-se atît în timpul numărării voturilor, cît și înainte de aceasta; pe de altă parte, dl Câmpeanu a exclus participarea partidului său la un guvern de coaliție.

Citiți și ascultați aici: 

https://romania.europalibera.org/a/romania-post-electorala-23-mai-1990-arhiva-podcast-radio-europa-libera/30630388.html

Radio Europa Liberă îi mulțumește lui Emil Hurezeanu pentru amabilitatea de a pune la dispoziție acest material sonor din arhiva sa personală.

Mulțumesc și eu!

M-am bucurat tare mult la gîndul că am acum, după treizeci de ani, posibilitatea să mă ascult și eu! (Interviul fiind acordat în direct, de la etajul șapte al „Intercontinentalului”, nu am auzit decît scandările din Piață!)

 

*

Posted in: Anamnesis