23 mai 1990 – România post electorală, a doua parte a unui program special difuzat la Radio Europa Liberă în 23 mai 1990. Moderator: Victor Cernescu. Colaborează: Emil Hurezeanu, Nestor Ratesh, Victor Eskenasy, Justin Liuba și Șerban Orescu. Din sumar: tur de orizont al principalelor evenimente internaționale; un interviu în Piața Universității din București cu Vasile Gogea, redactor-șef adjunct al revistei „Astra” din Brașov; reacții americane privind alegerile din România; președintele Partidului Național Liberal Radu Câmpeanu e citat de agenția Reuter cu declarația că alegerile din 20 mai au fost frauduloase în proporție de 20 pînă la 25 la sută, frauda petrecîndu-se atît în timpul numărării voturilor, cît și înainte de aceasta; pe de altă parte, dl Câmpeanu a exclus participarea partidului său la un guvern de coaliție.
Citiți și ascultați aici:
Radio Europa Liberă îi mulțumește lui Emil Hurezeanu pentru amabilitatea de a pune la dispoziție acest material sonor din arhiva sa personală.
Mulțumesc și eu!
M-am bucurat tare mult la gîndul că am acum, după treizeci de ani, posibilitatea să mă ascult și eu! (Interviul fiind acordat în direct, de la etajul șapte al „Intercontinentalului”, nu am auzit decît scandările din Piață!)
*
Liviu Antonesei
mai 24, 2020
Mulțumesc pentru aceste reamintiri…
vasilegogea
mai 24, 2020
…amintiri despre un „viitor prea îndepărtat”…
vetiver2
mai 24, 2020
Este remarcabil ca in interviu tu spui ceea ce a afirmat Tocqueville cu aproape 200 de ani in urma in Democracy in America si anume ca ‘The tyranny of the majority (or tyranny of the masses) is an inherent weakness to majority rule in which the majority of an electorate pursues exclusively its own interests at the expense of those in the [intelligent I would say] minority.”
Radu Mârza
mai 24, 2020
Ce vremuri… Eram elev de liceu, clasa X, vajnic golan, alături de prea puțini colegi… Au trecut 30 de ani de la ”Mai bine haimana decât trădător”…
Catalin Bia
mai 24, 2020
Ce discurs ! Cât optimism ! Prin comparație , discursurile de azi sunt pentru semialfabetizați. Dincolo de regrete si neatinsul ,, viitor îndepărtat” , rămâne un model . Nu doar în situații de ,,criză”. L-am ascultat și-l voi reasculta cu plăcere.
Mircea Pora
mai 24, 2020
Mă bucur pentru tine, pentru „lume” de tot ceea ce vine din acele timpuri în care ne-am gândit să „clădim”. Fiecare pe unde era. Deocamdată n-a ieşit cine ştie ce dar lucrurile mari, deosebite se fac în timp. Recunosc faptul că sunt pe un val de optimism. O să-mi treacă.
Ion Ionescu
mai 25, 2020
Am ascultat cu emotie „o voce in vacarm”.
Stima!
Mihaela Stroe
mai 26, 2020
Doamne, ce de speranțe ne „împovărau” aripile și visările la vremea aceea!