Un concurs de creație literară cu tema „Omul asimptomatic” lansat de Cenaclul UBB

Posted on mai 27, 2020

8Cenaclul Universităţii Babeş-Bolyai (UBB), în parteneriat cu „Apostrof”, revistă a Uniunii Scriitorilor din România, lansează concursul de creație literară cu tema „Omul asimptomatic”.

Concursul propune ca repere opționale „Omul asimptomatic” între „Omul fără însușiri” de Robert Musil și „Omul invizibil” de H.G. Wells. Perioada de trimitere a textelor se întinde pe durata întregii veri. Juriul, format din poetul Ion Mureșan, președinte, prozatorul Marius Jucan și poeta Marta Petreu (redactor-șef al revistei „Apostrof”), va desemna trei câștigători.

Calendarul concursului: * 31 august 2020: data limită pentru trimiterea textelor * între 1 și 30 septembrie – jurizarea materialelor * 1 octombrie: pe pagina de Facebook a Cenaclului UBB (https://www.facebook.com/CenaclulUBB/) se vor anunța cei trei autori câștigători ai concursului.
Pe parcursul lunii octombrie, textele câștigătoare vor fi publicate în revista „Apostrof” și pe pagina Cenaclului UBB.

Sunt așteptate creații literare din genurile poezie, proză, eseu sau teatru (dimensiunea textului de maxim 5 pagini, Times New Roman, dimensiunea 12, cu spațiere de 1.5 rânduri) pe tema susmenționată, însoțite de o poză și o scurtă notă bio-bibliografică pe adresa cenaclulubb@gmail.com.

*