Un răspuns la „Scrisoarea Deschisă adresată Primarului Clujului”, dar nu de la Domnul Emil Boc, ci de la Domnul Dorin Tudoran. UPDATE. Ecourile din media

Posted on octombrie 21, 2017

3„Dezvoltatorii”

*

Dragul meu Vasile,

Îmi pare tare rău că te afli — încă o dată — în calea unor mari interese care trec, ca un tăvălug, peste dreptatea oamenilor. De când lumea, unii au  dreptate, alții au dreptul. Mă refer la dreptul de a trece peste dreptatea celorlalți.

În scrisoarea adresată primarului Emil Boc (AICI) încerci, în mod chibzuit, să păstrezi discuția în zona administrației publice, locale. Numai că dl Boc a practicat prea mulți ani, în chip nechibzuit, (sub)administrarea politicului, ca să mai fie atent la altceva.

Ești și nedrept cu domnul Emil Boc. Îl iei drept “constituționalist” și fost “Președinte al unui partid democrat și liberal”. Dl Boc este pe atât de constituționalist, pe cât este soția sa de poetesă. Partidul pe care l-a condus a fost atât de democrat și liberal încât a consolidat Statul de drept preferențial cunoscut azi și sub numele de cod “Noi suntem statul!”

…Elena Udrea, Dorin Cocoș, inenarabilul “Pinalti” și atâtea alte viețuitoare care au ținut la putere un partid în care sutele de mii de euro erau “donate” în sacoși, papornițe și genți de voiaj; și nu doar în perioadele electorale.

Până și rotițe nu dintre cele mai importante declarau: “Pentru 100.000 de euro, eu nici nu mă dau jos din pat.” (AICI) Numai dl Boc nu știa nimic. Cum nu știa nici șeful său, domnul Traian Băsescu, și cum tot “în necunoștință de cauză” a operat și atât de oropsita, astăzi, doamnă Elena Udrea.

Mi-e teamă că azi, cineva în situația familiei tale ar avea nevoie nu de 100.000 de euro, ci de foarte multe milioane pentru a convinge o autoritate ”să se dea jos din pat”. Și tot n-ar fi de ajuns, fiindcă ceilalți, ”dezvoltatorii”, cum bine le spui tu, au mereu cu mult mai multe milioane la dispoziție pentru a-i ține în pat sau a-i face să se scoale din pat pe ”decidenți”.

Ai fost bătut crunt în timpul dictaturii politice comuniste. Azi ești “alintat administrativ” de dictatura economică. Mă refer mai ales la “economia subterană”. Numai că nimic nu mai este astăzi subteran – totul se face la vedere. E vorba de o aroganță care nu se mai sinchisește de nimic.

Mi se pare sau mă înșel că, printre altele, îi ceri primarului Boc fie să scoată la lumină “harta secretă” (subterană) a Clujului, în care, din punctul de vedere al “dezvoltatorilor” orașul se împarte în “zone viabile” și “zone neviabile”, fie să dezmintă existența unei asemenea hărți?

Să și vrea, primarul Emil Boc nu-ți poate răspunde, fiindcă, așa cum încercam să te fac a înțelege, nu mai există nimic ”secret”, ”subteran”, ”ocult” în România – totul se face la vedere. Știi bine că ”De unde nu e, nici Dumnezeu nu cere.”

Ceva vă leagă, totuși, pe primarul Boc și pe tine – nici unul, nici celălalt nu sunteți Dumnezeu. Și chiar dacă dl Boc ar fi, tot nu ar putea să ceară să i se pună la dispoziție ”harta secretă” a Clujului, fiindcă ”dezvoltatorii” i-ar răspunde: ”Nu există o asemenea hartă, dom’ Primar. Și de unde nu e, nici Dumnezeu nu face bine să ceară… Fiți mai atent…”

Dragă Vasile,

Eu cu ce te pot ajuta, decât să-ți trimit aceste rânduri și să te îndemn să accepți, alături de mine, că România pentru care ai fost bătut crunt în România lui Ceaușescu nu s-a născut încă?

Ce a rămas din România ceaușistă a încăput pe mâna “dezvoltatorilor” și arată exact cum arată ei. De acolo nu o mai poate scoate nimeni. Nici măcar mari aliați strategici ai României —  niște sărmani “dezvoltatori” și unii dintre ei.

Te îmbrățișez,

Dorin

*

Preluat de pe blogul personal al lui Dorin Tudoran, CERTOCRAȚIAhttp://www.dorintudoran.com/dezvoltatorii/.)

*

Citiți și intervenția jurnalistului VICTOR LUNGU, în Ziar de Cluj:

Scriitorul Vasile Gogea acuză practicile sălbatice ale Urbanismului clujean. Între timp, acolo se fac angajări. Urbanismul “duduie” în timp ce proiectele imobiliare sunt, chipurile, blocate

https://www.ziardecluj.ro/scriitorul-vasile-gogea-acuza-practicile-salbatice-ale-urbanismului-clujean-intre-timp-acolo-se-fac-angajari-urbanismul-duduie-timp-ce-proiectele-imobiliare-sunt-chipurile-blocate

*

Dar, și „sinteza” (la moment) a „dezbaterii”, pe blogul scriitorului Liviu Antonesei, Antonesei’s blog:

Vasile Gogea, Dorin Tudoran, Bedros Horasangian, Sorin Antohi și eu despre un abuz al Primăriei Cluj

*

Jurnalista de investigații de la Gazeta de ClujCarmen GORGAN, revine , după alte anchete jurnalistice pe aceeași temă:

Viitorul hotel al consilierului local PNL, stârnește în continuare reacții: Vom solicita DNA să deslușească posibilele fapte de corupție sau abuz de putere

*
Jurnalistul  Cosmin PURIȘ, în cotidianul FĂCLIA:

Un scriitor acuză! Unele proiecte imobiliare îi exasperează pe cetăţenii oraşului

*
Și pe site-ul Cluj.pro/contra:

Scriitorul local față cu arghirofilia

*
Pe site-ul MUZICA  INSTANȚELOR:
.
Înregistrarea audio-video a susținerii Doamnei Prof. Dr. Lucia Gogea în fața Consiliului Local pe care „minuta” oficială a Primăriei Cluj nu a putut-o reda, deoarece „d-na Gogea nu vorbește la microfon”!
.
 *

ZIUA de CLUJ

Un consilier local PNL îşi face hotel de apartamente. Vecinii fac scandal

de Ionel Lespuc, 13 octombrie 2017, 13:07

http://ziuadecj.realitatea.net/administratie/un-consilier-local-pnl-isi-face-hotel-de-apartamente-vecinii-fac-scandal–164758.html

 

*