„Echipele” de poeţi reprezentînd Filialele Arad şi Cluj ale U.S.R. – în „turnir” la Gyula (Ungaria)

Posted on iunie 12, 2013

6În Turnirul de Poezie de la Gyula (Ungaria) – 2-7 iunie 2013, a treia ediţie a a acestei manifestări, Echipa filialei Arad a Uniunii Scriitorilor din România a câştigat Cununa de lauri, ca şi în ediţia de anul trecut a Turnirului, de la Efes (Turcia), de data aceasta în confruntare cu Echipa filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De asemenea, Ioan Moldovan , directorul revistei Familia,  a câştigat Marele Premiul Cununa de Lauri, după ce la Efes se plasase pe locul al doilea.

Marele Premiu Turnir Gyula 2013

Din Echipa filialei Arad a U.S.R. au făcut parte: Andrei Bodiu, Romulus Bucur, Vasile Dan, Gheorghe Mocuţa, Ioan Moldovan şi Traian Ştef. Echipa clujenilor a fost compusă din :  Aurel Rău, Ion Cristofor, Virgil Mihaiu, Viorel Mureşan, Ioan Pintea şi Vlad Moldovan.

În finala Turnirului au evoluat Vasile Dan, Vlad Moldovan şi Ioan Moldovan. Poetul Romulus Bucur a obţinut premiul de popularitate, iar poetul Aurel Rău – un premiu de onoare. Câştigătorii ediţiilor precedente – Gabriel Chifu, respectiv Adrian Popescu – au susţinut recitaluri din creaţia lor lirică.

Juriul a fost format din: Nicolae Manolescu, preşedinte, Mihai Zamfir, Nicolae Prelipceanu, Dan Cristea, Alex Goldiş şi Gabriel Chifu.