Kazanul văzut de Leo Butnaru.Update

Posted on iulie 10, 2013

4



              Cum în aceste zile tocmai sunt în plină desfăşurare jocurile sportive ale celei de-a 27-a ediţii a Universiadei de vară de la Kazan, m-am gîndit, nu să vă ţin la curent cu numărul şi culoarea medaliilor cîştigate de „studenţii” români, ci să vă invit să-l însoţiţi cîteva clipe prin capitala Republicii Tatarstan din Federaţia Rusă pe prietenul şi confratele nostru de la Chişinău, scriitorul Leo Butnaru. Oricum, informaţiile, fotografiile şi „poveştile” „kazaniene” ale lui Leo Butnaru sunt, cel puţin, mai numeroase decît medaliile cîştigate de sportivii noştri. Ca să nu mai spun că, urmîndu-l pe scriitor în periplul său, „cîştigăm” şi noi ceva!

KAZANUL DE LEMN, BETON ŞI BRONZ… FURAT

 Pagini de jurnal
18 iunie 2013
 
de Leo Butnaru
 
           „A mai rămas ceva din Kazanul cu arhitectură din lemn? Păi, zice colega Nailia Ahuntova, unele elemente din acea perioadă se pot vedea chiar aici, nu departe de Uniunea Scriitorilor, la colţ, pe strada… Ulianov-Lenin. La Kazan, Lenin se află în deplină libertate, chiar dacă i se mai întâmplă şi unele neplăceri.” (Citeşte toată povestea aici: http://www.leo-butnaru.blogspot.ro/2013/07/kazanul-de-lemn-beton-si-bronz-furat.html .)
 
 Casa in care a locuit Lenin
Casa în care a locuit Lenin
 
Casa in care a locuit Gorki
Casa în care a locuit Maxim Gorki
 
Imagine 1 B
*
Imagine 2 A
*
Imagine 4
Case vechi din Kazan
 
    Update. Vezi şi a doua „plimbare” a lui Leo prin Kazan: http://www.leo-butnaru.blogspot.ro/2013/07/un-reportaj-inspirat-de-prietenul.html.